Vliegen van Amsterdam naar Windhoek

Om in Namibië te komen vliegen we met Ethiopian Airlines via Frankfurt en Addis Abeba naar Windhoek. Er zijn ook wel rechtstreekse vluchten maar dit scheelde enkele honderden euro’s per vliegticket. Die euro’s steken we liever in de activiteiten die we in Namibië ondernemen. Ethiopian Airlines werkt nauw samen met Lufthansa en staat qua veiligheid bekend. Na gebroken te zijn van de vluchten komen we om 13 uur aan in Windhoek.

Op het vliegveld kopen we een simkaartje en wat beltegoed. Daarna wilden we onze 4×4 met daktent ophalen. Dat was sneller gezegd dan gedaan. Bij Britz moesten er uitgebreide formulieren ingevuld worden.
Daarna kregen we een demonstratie hoe de auto werkt en hoe de tenten opgezet moesten worden. Gelukkig hadden we een man die er de nodige dosis humor in wist te verwerken zodat het voor iedereen leuk bleef. Ook werd Bas meteen aan het werk gezet met de pinnen van de tent. Na de demonstratie moesten we nog een video bekijken waarin een gedeelte van e demonstratie werd herhaald maar ook waar er gewezen werd op de gevaren van het rijden op de wegen in Namibië. Tenslotte werd de auto nagelopen op krassen en andere beschadigingen.
Zo’n twee uur later vertrokken we dan met de auto naar de camping van Transkalahari Inn net buiten Windhoek. Onderweg zien we nog bavianen langs de kant van de weg.
In Windhoek maakten we een tussenstop en hebben we even flink boodschappen in geslagen bij een supermarkt die grotere in dan onze plaatselijke AH. In Namibië zijn er veel dingen te verkrijgen in de grote supermarkten die ook in Nederland te verkrijgen zijn.
Eenmaal terug bij de auto pasten de boodschappen er gelukkig nog net bij. Het is maar goed dat wij altijd weinig bagage meenemen want als je nu een koffer van 20 kg per persoon had, had je een probleem.

Tegen de schemer kwamen we aan bij Transkalahari Inn, onze eerste campsite. Nadat we de tenten hadden opgezet besloten we in het restaurant te gaan eten. Het was al laat en donker inmiddels. We hebben er heerlijk gegeten en na het eten was iedereen eigenlijk wel toe om in bed te kruipen. Nog even wat lezen en dan heerlijk liggend slapen in plaats van zittend in het vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Gelieve geen tekst of foto\'s zonder toestemming te kopiëren.