Van Windhoek naar Sesriem

Vanochtend zijn we vroeg wakker. Het is erg fris buiten en eenmaal uit de tent worden we goedemorgen geheten door de twee huiskatten. Terwijl de zon opkomt maakt Michel een heerlijk ontbijtje. Het is erg koud en zelfs Michel warmt zich aan het vuur, dus kun je nagaan hoe koud het is.

Na het ontbijt ruimen Michel en ik de tenten op terwijl Bas en Sanne de afwas doen. Voordat we weg gaan loggen we nog even onze eerste geocache in Namibië en beginnen we aan de reis naar Sesriem.
Sesriem wordt zo genoemd omdat de trekkende Afrikaner boeren die in dit gebied aankwamen zes aan elkaar geknoopte leidsels/riemen (van de ossenwagen) nodig hadden om emmers met water uit de put te kunnen halen.

We komen door een schitterend landschap. Het heeft enkele dagen geleden geregend en je ziet dat de natuur daar meteen op reageert,  er was veel groen te zien. De navigatie en de routebeschrijving gaven verschillende routes aan dus besloten we er een leuke toeristische route van te maken. Daar hadden we geen spijt van. Wat was het mooi rijden over de gravelweg. Een van de laatste stukken kon zo door voor het tv-progamma de gevaarlijkste wegen maar wat was het daar mooi bij de Remhoogtepas. Onderweg zagen we nog van dichtbij een gemsbok de weg over sprinten. Ook hebben we veel (wilde) paarden gezien.

Aan het eind van de middag kwam we aan bij de Sossus Oasis Campsite aan in Sesriem. Je waaide je broek uit zo wat dus het was nog even goed bekijken hoe we het best de tenten op konden zetten. In tegenstelling tot vanochtend is het hier nog echt korte broeken weer ondanks dat het zo hard waait.

Bas besluit nog een duik te nemen in het zwembad. Dat blijkt ijskoud water te zijn. Maar als een echte bikkel doet hem dat weinig. Nadat we wat avondeten gemaakt hebben en gegeten wordt het tijd om wat warmers aan te trekken.

We spelen nog wat spelletjes. Opeens wordt onze aandacht getrokken door de zaklamp van de buurman. Daar zien we drie jakhalzen op twintig meter afstand van onze tent. Extra opletten dus dat er echt niets buiten blijft liggen als we gaan slapen.

Wanneer we alles opgeruimd hebben en in de tent nog wat lezen,  vraag ik me toch wel even af of we de tenten toch wel goed hadden staan want we waaien zowat uit onze tenten. Het waait echt flink!

Was het gisternacht nog erg kou, nu is het flink warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Gelieve geen tekst of foto\'s zonder toestemming te kopiëren.