Van Sesriem naar Swakopmund

Vandaag hadden we weer een lange reisdag. Op ons gemak hebben we de tent afgebroken en vertrokken we richting het noorden door de Kuiseb Canyon. Een schitterend gebied met prachtige geologische vergezichten

Onderweg kwamen we weer door echt adembenemend mooie landschappen die niet eens goed op de foto te zetten zijn. Wat je op de foto ziet, is nog maar een fractie van wat het in het echt is.

We maken een stop bij Solitaire, een rustplaats in het zuidwesten van Namibië. Het dorp heeft minder dan honderd 100 inwoners. Al jarenlang vormt Solitaire het enige tankstation tussen de duinen van de Sossusvlei en de kust bij Walvisbaai. Bij het benzinestation bevindt zich een kleine winkel en restaurant. Solitaire heeft een grote aantrekkingskracht gekregen bij vakantiegangers, nadat het werd opgenomen in de Lonely Plant Namibia. Het plaatsje is bekend geworden door het boek Solitaire van Ton van der Lee, die zijn verblijf in de plaats beschrijft.

Bij Solitaire stond de eerste geocache op het programma. Dat hebben we meteen maar gecombineerd met wat lekkers. De appeltaart van het restaurant is echt wereldberoemd. Allerlei oude voertuigen staan nu in de tuin opgesteld als museumstukken.

Ook zagen we de Franse mevrouw die naast Michel en Sanne in het vliegtuig had gezeten. Michel zag dat zij een ruit kapot hadden van hun groene landrover en dat ze er karton voor hadden geplaatst. Nadat we ons tussendoortje op hadden, de cache gelogd hadden en een schroefje voor de auto hadden geregeld hadden, vertrokken we richting Swakopmund. Meerdere toeristen namen deze route en het was een en al jeeps en 4×4 die je zag.
Opeens zagen we een hoop auto’s stilstaan en er stond iets donkers dwars op de weg en mensen renden.  Meteen liet ik het gaspedaal langzaam los en vertraagde mijn snelheid. Toen we dichterbij kwamen zagen we dat er niet een auto dwars op de weg stond maar dat die op zijn kop lag. We zagen meteen dat het de auto van de Franse mensen was. Er al heel veel mensen waren die hielpen, verschillende 4×4’s en een toeristenbus. Daardoor en omdat we nog jonge kinderen bij ons hebben, zijn we doorgereden. We zagen dat de Fransen er allemaal lopend uit kwamen. Aan het rijgedrag van de automobilisten kon je merken dat de schrik er bij diverse chauffeurs even goed in zat. Er werd veel rustiger gereden.

Even wat meer informatie over de wegen in Namibië. De meeste wegen in Namibië zijn gravelwegen oftewel verharde zandwegen. Er ligt nog een laagje rul zand of grind op en heeft veel kuilen in de weg. Meestal is de maximumsnelheid op een gravelweg 80 km/u. Dat lijkt voor sommige mensen weinig, wanneer je er te hard rijdt en je moet plotseling uitwijken voor een diepe kuil of een dier dat oversteekt en je geeft een ruk aan het stuur, dan is de kans erg groot dat je over de kop slaat met alle gevolgen van dien. Wanneer je zo die Fransen op de weg ziet liggen, wordt je daar weer even flink aan herinnert. Deze Fransen hadden geluk. Zestien jaar geleden hebben we ook een dergelijk ongeluk gezien en daarbij kon de bestuurder het niet meer na vertellen.

We zijn nog over de Steenbokskeerkring gereden. De Steenbokskeerkring is een bijzondere parallel die op 23,439° zuiderbreedte ligt. De Steenbokskeerkring, ook wel zuiderkeerkring genoemd, markeert de hoogste breedtegraad op het zuidelijk halfrond waarop de zon in het zenit kan staan, recht boven het aardoppervlak.

Ook hebben we natuurlijk weer diverse caches gelogd. Michel wist nog een mooie lunchplek die hij op internet had gezien en die konden we gelukkig ook vinden. Nog even flink de lowgear uitgeprobeerd om er te komen. Spannend maar wel tof dat het me gelukt is.

Daarna hebben we onze weg vervolgd en genoten we weer van het o zo mooie landschap. Toen we vlakbij Walvisbaai waren hebben we nog een hele kolonie flamingo’s gezien in de Walvis Bay Lagoon. Een mooi moment om weer even de benen te strekken. In Walvisbaai hebben we nog even wat boodschappen gedaan alvorens we onze weg naar Swakopmund vervolgden naar onze campsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Gelieve geen tekst of foto\'s zonder toestemming te kopiëren.