Swakopmund dag 1

Vanochtend merken we al bij het opstaan dat het weer anders is dan de andere dagen. De tent is nat. Er ligt zelfs een laagje water op de luifel van de tenten. Hoe kan het ook anders we zijn in Swakopmund.

In Swakopmund brengt de koude Atlantische oceaan regelmatig een koude ochtendmist over de stad die soms uren blijft hangen en klamme, koude nattigheid brengt. Wanneer je door het stadje loopt, waan je je in een oud koloniaal Duits stadje, , vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. In Swakopmund zie je verschillende mensen vanaf het strand vissen. Zwemmen in de oceaan is tijdens de wintermaanden (onze zomermaanden) behoorlijk fris want baden in de oceaan is baden in de koude golfstroom, de Benguela zeestroom om precies te zijn, die voornamelijk water aanvoert afkomstig uit antarctische streken. Deze stroom is er verantwoordelijk voor dat er in de maanden juni tot september vaak een mist hangt.

Nadat we op ons gemakje hebben ontbeten besluiten we een aantal excursies te gaan regelen. Sanne en ik hebben in Nederland al contact gehad met Okakambe Trails voor het maken van een paardrijdtocht door de Namib Dessert. Okakambe Trails dankt haar naam aan de inheemse talen  van de Herero en Shivambo en betekent “paard”. Okakambe Trails ligt op de banken van de droogliggende Swakoprivierbedding, z’n 12 km buiten Swakopmund. We boeken een rit bij zonsondergang voor het einde van de middag. Ook boeken we nog een paar andere excursies voor morgen.

Nadat we de excursies geboekt hebben, besluiten we door de stad te gaan wandelen. Nadat we iets om te lunchen hebben gehaald, eten we dat bij het strand op. Hoewel er hele mistvlagen voorbij komen, zien we zo nu en dan een paar zeerobben in het water zwemmen. Ook komen er een paar locals bedelen voor geld. Nadat we onze lunch op hebben wandelen we naar het Snake Park. Daar hebben ze diverse zeer giftige slagen en Bas kan er ook de zwarte  Manba zien die hoopte te zien. Ook wilde hij nog met een python op de foto.

Vervolgens brengen we nog een bezoek aan het mineralenmuseum. De Kristall Galerie is het resultaat van het verzamelen van mineralen van Johannes Adolf Kleynhans om zo de echt hele mooie kristallen en edelstenen tentoon te stellen voor een groter publiek.

Langzaamaan werd het tijd om nog even terug te gaan naar de camping om daar nog even iets te drinken en dat Sanne en ik ons om zouden kleden voor de buitenrit door de woestijn en de droge Swakoprivierbedding, over lage duinen en door het kleine maanlandschap. Sanne reed achter de gids. We hebben wat over paarden gesproken, over Namibië en Nederland, de omgeving, etc. Maar toen Sanne en de gids door hadden dat ze alle twee ook voetbalfan zijn, hadden ze elkaar helemaal gevonden en werd er druk over diverse clubs en het WK gesproken.
Ondertussen hebben we in zowel, stap, draf als galop genoten van dit schitterende landschap genoten op twee hele brave paarden. Wanneer je kunt paardrijden en je wil een rit door de woestijn maken, dan kunnen we je dit adres echt aanraden. Een cap hoef je niet mee te nemen want die kun je daar lenen.

Michel en Bas hebben terwijl wij paardreden met de 4×4 auto door de droogliggende rivierbedding gereden en daar volop van genoten.

Toen de zon onder was en we terug kwamen bij de stallen hebben we nog geholpen met het afzadelen en verzorgen van de paarden. In het donker kwamen we terug op de camping waar we terug keken op wederom een leuke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Gelieve geen tekst of foto\'s zonder toestemming te kopiëren.